GO SDA MOSTAR Salema Marića na mjestu predsjednika zamijenio Alis Čolaković

Održana je Izborna – konstituirajuća sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar, na kojoj su izabrani organi Gradske organizacije, nakon provedenih izbora u mjesnim ograncima te ograncima gradskih područja, priopćeno je iz stranke.

Za novog predsjednika Gradske organizacije SDA Mostar izabran je Alis Čolaković, dok su za potpredsjednike izabrani Adil Šuta i Haris Šabanović.

Vijećnik i zaposlenik Elektroprivrede BiH

Alis Čolaković je aktualni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, a u prethodnom mandatu unutar SDA obnašao je funkciju predsjednika Ogranka gradskog područja SDA Jug. Rođen je 1981. godine, a po struci je inženjer elektrotehnike, zaposlen u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.

Novoizabrani predsjednik se u svom obraćanju zahvalio članovima Skupštine na podršci te prezentirao plan i program rada, s posebnim akcentom na dinamiziranje procesa unutar stranačkih organizacija na svim nivoima, kao i pripremu za predstojeće lokalne izbore u Mostaru te pozvao članstvo i simpatizere na aktivan angažman u predlaganju i donošenju odluka od interesa za širu društvenu zajednicu, priopćeno je iz SDA Mostar.

„Večeras bih zamolio sve nas da ostavimo naš ego, ljutnju, bespotrebno rasipanje energije po strani i da napravimo ambijent kako bismo svim dušebriznicima pokazali da smo spremni za sve izazove i da je SDA monolit bez kojeg se ne mogu voditi procesi niti donositi bilo kakve odluke u Mostaru i Hercegovini“, istaknuo je novoizabrani predsjednik, objavljeno je na službenoj Facebook stranici SDA Mostar.

Osim predsjednika i potpredsjednika, izabran je i Izvršni odbor Gradske organizacije, na bazi prijedloga ogranaka gradskih područja, kao i članovi Skupštine Županijske organizacije SDA HNŽ.

Ranije ostavke

Podsjećamo, početkom travnja ove godine kompletno rukovodstvo SDA u Mostaru podnijelo je ostavku, a sve zbog teških podjela koje su nastale tijekom izbornog procesa.

„Nekolegijalno postupanje, nedemokratsko djelovanje i nesavjesno režiranje procesa unutar OGP-ova je narušilo integritet i demokratičnost Izbornog procesa kao i stvorilo nejedinstvo SDA u Mostaru zbog čega duboko žalim sa svim savjesnim članovima SDA, jer su to bile odrednice i vrijednosti Stranke u Mostaru“, naveo je tada Salem Marić.

„Kao predsjednik, koji je SDA u Mostaru uspješno vodio u godinama iza nas i sa suradnicima ostvarivao najznačajnije rezultate pobjedničke i stabilne Stranke, žalim što su neodgovorni pojedinci i grupe podmuklim djelovanjem, potpuno neodgovorno i ne imajući viziju u svom postupanju, zbog kratkoročnih ciljeva odlučili se na rušenje jedinstva i raskol po prvi put unutar mog uspješnog dvadesetogodišnjeg djelovanja SDA u Mostaru”, naglasio je Marić.

Zbog toga, kako je naveo i značajne poruke koju želi poslati, da u ovom slučaju nije važna pozicija Salema Marića, već da se ukaže „na uništeno jedinstvo i normalno okruženje unutar Stranke za narod i članove koji osjećaju da je SDA temelj i oslonac u svim političkim i društvenim izazovima podnio sam ostavku na mjesto predsjednika“.

‘Posljedice će se osjetiti’

“Bilo kako da se završi izborni proces za predsjednika i rukovodstvo koje će voditi SDA posljedice će se sigurno osjetiti. Narativ i način postupanja koji provodi suprotna strana nisu nešto s čime se možemo složiti i s razlogom dijelim veliku zabrinutost naroda i članova SDA u Mostaru. S obzirom da nas očekuju lokalni izbori u Mostaru, stranku očekuje mukotrpan proces konsolidacije za koji se nadam da će SDA kao najsnažnija politička organizacija u Mostaru uspješno učiniti”, zaključio je Marić.

TEŠKE PODJELE Raspala se mostarska SDA

Kompletno rukovodstvo SDA u Mostaru podnijelo je ostavku na jučerašnjem proširenom Kolegiju Stranke demokratske akcije u Sarajevu Predsjedništvu SDA na čelu sa Bakirom…

Izvor: Hercegovina Info

Recent News