Stranica Uprave za neizravno oporezivanje pala zbog neplaćene domene od 120 KM

Stranica Uprave za neizravno oporezivanje BiH koja je početkom tjedna bila nedostupna poreznim obveznicima, nije pala zbog kvara, nego je bila isključena zbog kašnjenja s plaćanjem obnavljanja domene .ba, saznaje portal Capital.

Tisuće poreznih obveznika zbog toga u ponedjeljak nisu mogle pristupiti aplikaciji i završiti svoje porezne prijave, zbog čega su bili u riziku da budu kažnjeni s 2.000 KM.

A DANAS ZADNJI DAN Porezni obveznici ne mogu predati PDV prijave, oglasila se Uprava za neizravno oporezivanje

Porezni obveznici kojima je danas zadnji dan za predavanje PDV prijava za mjesec svibanj, od jutros prijavljuju kako iste nisu u stanju predati putem stranica Uprave za neizravno oporezivanje kako to…

“Netko je napravio propust i nije uplatio domenu, koja za pet godina produženja košta od 120 KM do 170 KM. Bezbrojne obavijesti o isteku domene ignorirali su ili administratori UNO ili kompanija koja im to radi.

Obnova domene se mora na vrijeme platiti ili vas isključe. Zato je aplikacija bila nedostupna. Malo je neobično da se to dogodi zato što obavijesti o istjecanju domene na email administratora dolaze mjesecima prije gašenja. Točnije, bombiraju vas obavijestima, ali netko nije odradio svoj posao“, objašnjava izvor portala Capital.

U UNO BiH su se u ponedjeljak ispričali svim poreznim obveznicima koji su imali poteškoća sa predajom PDV prijava za mjesec svibanj 2024. godine zbog problema pristupa serverima na kojima se nalazi domena UNO i rekli da zbog tih propusta neće biti problema sa rokovima za predaju poreznih prijava.

Na pitanja u vezi domene i isteka zakupa, koja su im mediji postavili, uputili su ih na sarajevski Unverzitetski tele-informatički centar preko kojeg ga plaćaju.

Međutim, u ovom centru nisu htjeli komentirati okolnosti pod kojima je došlo do propusta i lopticu su prebacili na teren UNO BiH.

“Informacije o našim korisnicima ne možemo da vam damo i preporučujemo da zovete njih za sva pitanja“, rekli su u UTIC Sarajevo.

Izvor: Hercegovina Info

Recent News