STRANI NOVINARI ISTRAŽIVALI Mrkli mrak u Nogometnom savezu BiH o kojem smo pisali

260
SHARES
2k
VIEWS

Priča o radu NS BiH objavljena je danas izvan granica Bosne i Hercegovine, a govori o modernizaciji infrastrukture koja je trenutno u tijeku.

Norveški sportski istraživački portal Josimar Football objavio je opsežan članak o poslovima Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine, u kojem propituje poslovanje bh. kuće nogometa vezano za gradnju hibridnih terena u BiH.

Članak je djelo talijanskog i bosanskohercegovačkog novinara Alije Alexa Čizmića, a bavi se propustima, kontradiktornostima i nejasnoćama u procesu gradnje hibridnih terena u Bosni i Hercegovini kojim rukovode čelnici NS BiH.

Člana možete u cijelosti pročitati OVDJE.

“Ovo je prva od tri dijela priče o bosanskom nogometu. U ova tri dijela nastojat ćemo objasniti dio onoga što nije u redu s bosanskohercegovačkim nogometom, upoznati sve ljude koji vode Nogometni Savez Bosne i Hercegovine (NS BiH), kao i njihovu snažnu povezanost s politikom i interesnim grupama, dok Uefa okreće glavu”, navode Čizmić i Josimar Football, iako nije rečeno kada će čitatelji imati priliku pročitati ostala dva dijela.

Članak prati priču od samih začetaka ideje modernizacije nogometne infrastrukture u našoj zemlji, preko sumnjivo provedenog natječaja i velikih kašnjenja po pitanju izgradnje.

Priča je također obogaćena velikim brojem dokumenata, neke od kojih je ranije objavljivao i N1, ali i naš portal te se na posljetku spominju i kaznene prijave na račun NS BiH.

Nakon možda najneuspješnijeg kvalifikacijskog ciklusa ikada za reprezentaciju BiH, ovo je nova glavobolja za rukovoditelje NS BiH.

Elmir Pilav, nsbih, tanja račić, suđenje, nepotizam, korupcija, vijesti

NOGOMETNI SAVEZ BiH Tate dovode sinove, kćeri, braću na hrvatske, bošnjačke i srpske funkcije

Zlatna koka zvana Nogometni savez BiH najbolji je primjer kako predstavnici sva tri konstitutivna naroda uz legitimne predstavnike njeguju nepotizam dinastijskim kadroviranjima. Bošnjaci,…

Izvor: Hercegovina Info

Related articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Skoči do alatne trake