ČOVIĆEVO POMLAĐIVANJE EP HZ-HB Za direktora razvoja stiže mladi zet Krezić, za v. d. direktora zetov mladi kum Bago

Dok jedan Čovićev zet ravna bh. nebom, drugi Mario Krezić mogao bi doći za direktora razvoja u tom poduzeću, a njegov kum Drago Bago dolazi za v.d. ravnatelja Elektroprivrede HZ HB. 

To je zapravo poanta jučerašnje smjene u Elektroprivredi HZ HB, što praktično znači da je pomlađivanje koje najavljuje Dragan Čović, zapravo dovođenje kadra još bližeg stranci, te članova obitelji i njihovih kumova na ključne pozicije.

Čovićev zet Mario Krezić u Elektroprivredi je došao za pripravnika 2015. godine, na mjesto referenta u razvojnoj jedinici. Nakon toga biva raspoređen na mjesto stručnog suradnika. U doglednom razdoblju, saznaje hercegovina.info, isti bi trebao biti direktor za razvoj. 

Njegov kum Bago, inače i član uprave koja je jučer potpisala ostavku, već danas je bio u središnjici na sastanku i umiva se za v.d. direktora. Sutra zasjeda federalna Vlada, nakon koje će sve biti mnogo jasnije nego danas. 

Naime, Nazdorni odbor Elektroprivrede prihvatio je jučerašnje ostavke uprave i proslijedio isto Federalnoj Vladi. Elektroprivreda je uhljebistan za sinove mnogih sudaca, tužitelja, djecu HDZ-ovaca, za sve koji ‘imaju vezu’. Inače, već duže vrijeme kola priča da u Elektroprivredi kolo vodi upravo Čovićeva rodbina, čiji su apetiti davno narasli iznad stručnosuradničkih funkcija. 

S druge strane EU u koju se kunemo, i čijim putem bi željeli ići, kaže da u BiH mora doći do depolitizacije javnih poduzeća, a na to se samo može reći, kada je BiH u pitanju “malo sutra”. Kako Čović najavljuje osvježenje i u drugim poduzećima, ostaje vidjeti koja će se rodbina nakon odlazećih uprava tamo kadrovirati kao najsvježija. 

undefined

EKSKLUZIVNO  GILJA ODLAZI Uprava i direktor EP HZ HB potpisali ostavke

Cjelokupna Uprava Elektroprivrede HZ-HB, na čelu s aktualnim direktorom Marinkom Giljom potpisala je danas kolektivnu ostavku. Ostavka je upućena Nadzornom odboru Elektroprivrede na daljnju proceduru…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Izvor: Hercegovina Info

Next Post
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Recent News