VIDEO Hrabri bagerist u zadnji trenutak se skokom spasio od urušavajuće Žitoprometove zgrade

Nakon više pokušaja rušenja u Mostaru je danas konačno srušena stara zgrada Žitoprometa. No, nije baš sve ni danas išlo lagano. Naime, zgrada je pri padu sa sobom povukla i bager koji ju je rušio.

U tim trenucima pribrani bagerist je uspio iskočiti iz bagera prije nego je zgrada pala i tako je izbjegao tragediju.

Podsjetimo, zgrada Žitoprometa proteklih dana obišla je svjetke medije, a prozvana je ‘Krivim tornjem’. Razlog tomu je što je nakon pokušaja rušenja eksplozijom u dva navrata i bagerom, ostala ipak stajati.

Više pokušaja rušenja zgrade Žitoprometa dokaz je kako se nekada gradilo kvalitetno za razliku od danas kada i malo jači vjetar odnosi krovove novoizgrađenih mostarskih objekata kako je to primjerice bilo prije nekoliko dana sa zgradom u Bafo naselju.

Žitopromet je bio jedan od najvećih pekarskih, ali i hercegovačkih giganata. Žitopromet je primjer da se može uništiti neuništivo. Poduzeće sa svim pretpostavkama za uspjeh, kako infrastrukturnim, tako i tržišnim u proljeće 2011. stalo je s radom.

Žitopromet nije imao uvjete da propadne, ali je propao, premda su imali svu nužnu infrastrukturu, i jedini na našim terenima praonicu pšenice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se i danas sjećaju mirisnog Žitoprometovog kruha, iza kojeg je stajalo šezdeset godina tradicije i kvalitete.

Ovog uništenog giganta 2017. godine za 5,2 milijuna maraka kupio je Mario Slezak, sin mostarskog gospodarstvenika Dinka Dike Slezaka.

undefined

FOTO  MOSTAR Zgradu pred useljenje oštetio prvi jači vjetar

Tijekom današnjeg desetominutnog nevremena koje je protutnjalo Mostarom oštećen je i netom završeni objekat za korisnike iz kolektivnih centara, a u koji su trebali uskoro…

Izvor: Hercegovina Info

Recent News