PROJEKT OD 800 MILIJUNA KM Nevesinje dobiva sedam solarnih elektrana

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor tvrtke “Etmaks” Siniša Maksimović potpisali su danas u Banjoj Luci ugovore o dodjeli koncesija za izgradnju i korištenje sedam velikih solarnih elektrana na području općine Nevesinje.

Ukupna vrijednost investicije sedam velikih solarnih elektrana na području općine Nevesinje u razdoblju trajanja koncesije iznosi oko 800 milijuna KM, rečeno je Srni u Ministarstvu energetike i rudarstva RS-a

Koncesionar je prije potpisivanja koncesijskog ugovora danas u proračun Republike Srpske uplatio jednokratnu naknadu u iznosu od sedam milijuna KM, naveli su iz resornog ministarstva.

Ukupna instalirana snaga svih sedam solarnih elektrana je oko 500 megavata.

Koncesionar će, u skladu s ugovorom, nakon izgradnje solarne elektrane, u proračun RS-a plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 0,0055 KM po kilovat-satu, od čega će 95 posto sredstava biti usmjereno u proračun Općine Nevesinje.

Procijenjena instalirana snaga ovih elektrana pojedinačno je od 50 do 200 megavata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncesije dodijeljene za solarne elektrane “Nevesinje jedan”, “Nevesinje dva”, “Nevesinje tri”, “Nevesinje četiri”, “Nevesinje pet”, “Nevesinje šest” i “Nevesinje sedam” su dodijeljene na razdoblje od 50 godina.

undefined

U BILEĆI SVI “LUDI” ZA SOLARIMA Imat će ih najviše u Republici Srpskoj

Na današnjoj sjednici skupštine općine Bileća jednoglasno je donesena odluka o izradi regulacijskih planova za izgradnju četiri solarne elektrane. Načelnik općine Veselin Vujović ističe…

Izvor: Hercegovina Info

Recent News