NOVA FINANCIJSKA INJEKCIJA Milijun maraka za povezivanje mostarske i zagrebačke zračne luke

Mjesec svibanj bi u Gradu Mostaru trebao donijeti više promjena na bolje, od spajanja Zračne luke Mostar s velikim europskim gradovima preko Zagreba do bržeg i jeftinijeg odvoženja otpada nakon spajanja dva komunalna poduzeća, najavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

On je u stanci sjednice Gradskog vijeća podsjetio da je objavljen javni poziv za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar – Zagreb – Mostar, a rok za zaprimanje ponuda je 21. ožujka do 10 sati.

“Ni u kom slučaju se ne odustaje, kontinuirano razgovaramo sa svima i nudimo naše usluge kako zajedno možemo pomoći i podići priču oko Zračne luke Mostar. Vidjeli ste da je raspisan javni poziv, moram priznati da trenutno nemam informaciju je li se tko javio, a ideja je da preko Zagreba, kao jednom od ozbiljnijih hubova i da nam on bude put ili vrata u svijet. Iz toga razloga u pozivu su jako pomno birani vrijeme, dani odlaska i polaska, kako bi mogli Mostar povezati sa svim važnim destinacijama u svijetu”, rekao je Kordić, prenosi Fena.

Na taj način, dodao je, pokušava se pomoći Zračnoj luci Mostar da krene s redovitim linijama.

“Mislim da smo na dobrom putu, ali morat ćemo se strpjeti još dvadesetak dana da vidimo tko se javio, pod kojim uvjetima će se ući u pregovore i ostalo. Naš je cilj da do 3. svibnja imamo sve to kompletno završeno jer u to vrijeme počinje gospodarski sajam u Mostaru pa bi bila lijepa poruka da bi i gospodarstvenici koji dolaze u Mostar možda razmišljali o ulaganju. U proračun smo stavili iznos od milijun maraka, jer je to čista matematika. Zna se koliko koštaju takve linije i tu nema nikakvih fantazija”, istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Novinare je zanimalo i dokle se došlo s procesom spajanja javnih komunalnih poduzeća „Parkovi“ i „Komos“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što se tiče najave ujedinjenja komunalnih poduzeća, mislim da smo to najavili početkom mandata i to je koncept ove gradske uprave. Nedopustivo je da imamo više javnih poduzeća koji se bave jednim te istim poslom i zbog toga imamo anomalije u ZKP-u”, ustvrdio je.

Po njegovim riječima, čeka se rješavanje stečajnog plana „Komosa“ što bi se trebalo dogoditi vrlo brzo.

“Imali smo tu izvjesnih problema, očekujemo sutra rasplet te situacije i onda smo uklonili sve formalne razloge što se ujedinjenje do sada nije dogodilo. Očekujemo da ćemo u sljedećih mjesec dana imati jedno komunalno poduzeće koje će čistiti čitav Mostar”, kazao je Kordić.

Kada je u pitanju situacija na odlagalištu komunalnog otpada na Uborku, gradonačelnik je kazao kako je gradska uprava u konstantnoj komunikaciji s inicijativom „Jer nas se tiče“, koja godinama traži njezino zatvaranje.

“S inicijativom „Jer nas se tiče“ je komunikacija stalna kroz ove dvije godine, a zahtjevi koje oni imaju u vezi povlačenja tužbe nisu realni i nisu ostvarivi. Ne može se deponija koja već postoji brisati iz Prostornog plana jer će se tim lokalitetom Grad Mostar vječito baviti, što ne znači da ćemo odlagati smeće. Skidanje s Prostornog plana ne dolazi u obzir i to je sulud zahtjev. Na deponiji se rade aktivnosti vezane za novi koncept upravljanja otpadom, a povlačenje tužbe od strane inicijative bi nam olakšalo posao, jer bi to otkočilo proces dobivanja kredita od EBRD-a i onda bi mogli vrlo ozbiljne radove pokrenuti. Ovako se mučimo, ali radimo”, zaključio je gradonačelnik Mostara.

undefined

TRIDESET U VELJAČI Broj putnika Zračne luke Mostar još nije premašio broj zaposlenika

Broj putnika Zračne luke još nije prestigao broj zaposlenika. U dva mjeseca usluge Zračne luke Mostar koristilo je 35 putnika, a ista broji 60 djelatnika. Zračna Luka Mostar u veljači ove…

Izvor: Hercegovina Info

Recent News